Wi-FiUkoliko vam je internet preopterećen, bilo da ste kući, na poslu ili možda u nekom hotelu uz pomć besplatnog alata Who Is On My WiFi za windows koji besplatno možete preuzeti na www.whoisonmywifi.com možete otkriti ko vam neovlašćeno krade vaš WiFi

Who Is On My WiFi vam omogućava da odredite skenirate celu kućnu ili poslovnu mrežu kako biste odredili koji su uređaji spojeni na nju.

Kao rezultat skeniranja dobićete IP adrese, MAC adrese, statuse spajanja i sl. Zanimljivo je da ova aplikacija ne zahteva administrativna prava za pristup mreži koju skenirate, čak možete skenirati i tuđu mrežu na kojoj ste prikačeni samo kao klijent i videti ko je sve koristi.

Kada dobijete listu spojenih računara jednostavno možete utvrditi koji su računari vaši a koji su uljezi na vašoj mreži.

Pre nego što instalirate ovaj alat trebate imati na umu da ovaj softver skenira portove, a ta radnja može aktivirati neke od alarma u vašem IT udeljenju, zato je savet da ovaj alat koristite u dogovoru sa vašim IT odeljenjem tj mrežnim administratorom ukoliko ga ima u vašoj kompaniji.

Who Is On My WiFi je potpuno besplatan a video ispod će vam predstaviti kako program funkcioniše.

Pročitajte i: 

Želite da budete na prvoj strani Google-a i da Vam telefoni zvone?
- Reklamirajte se putem e-mail marketing kampanje
- Oglašavajte se na facebooku

Zanimljivo:

Obezbedite sebi penziju po ceni jedne pakle cigareta
- Upišite dete na fakultet po ceni pampers pelena