test-internetaDešava se da nam internet ponekad jako sporo radi, stranice se otvaraju uz veoma dugo čekanje... poput vozova na našim železničkim stanicama, krenuli su a kada će stići na stanicu niko ne zna!?

Da bismo saznali koji je uzrok tome, mislim na sporo otvaranje internet stranica, pre svega treba istestirati našu internet konekciju. Da li je ona stvarne brzine koju zaista i plaćamo ili je problem u našem računaru ili operativnom sistemu koji je možda zaražen virusima i sl.

Postoji dosta sajtova za merenje internet brzine, ali moramo biti oprezni, jer često u pozadini radimo nešto drugo što će uveliko usporiti brzinu interneta, kao npr. Youtube snimak, update sistema, online radio,  download i sl. Nekada na istu internet konekciju imamo priključeno više računara, i tada treba proveriti i pogasiti sve aplikacije kao i računare koji su povezani na Vašu internet konekciju. Treba ostavitu upaljen samo računar sa koga testiramo našu vezu sa internetom, bez aktiviranih dodatnih aplikacija koje bi usporile vezu.

Za testiranje konekcije Vam preporučujemo sajt  www.speedtest.net

Klikom na BEGIN TEST započećete testiranje svoje internet konekcije.

 
Pročitajte i: 

Želite da budete na prvoj strani Google-a i da Vam telefoni zvone?
- Reklamirajte se putem e-mail marketing kampanje
- Oglašavajte se na facebooku

Zanimljivo:

Obezbedite sebi penziju po ceni jedne pakle cigareta
- Upišite dete na fakultet po ceni pampers pelena